Добре дошли в World Class България!

Въведете рождената си дата:
(Всички участници трябва да са навършили 18 г.)

С влизането ви в сайта се съгласявате с Правилата и Условията
НОВИНИ

WORLD CLASS™ - НАЙ-ПРЕСТИЖНОТО СЪСТЕЗАНИЕ ЗА БАРМАНИ В СВЕТА Е В БЪЛГАРИЯ

WORLD CLASS™ открива ново поколение талантливи бармани, които задават най-модерните и иновативни тенденции в миксологията, за да ги представят в най-добрите барове по света. Състезанието демонстрира от различен ъгъл съвременната и експерименталната коктейлна култура и има за цел да вдъхнови и обучи майсторите на това своеобразно изкуство. Стартирало през 2009 г., WORLD CLASS™ се провежда във вече 50 страни, като е единственото световно признато съревнование, в чиято основа е залегнала изключителна глобална програма за обучение с международно призната платформа. Тя издига на пиедестал тънкостите в барманството, като по този начин създава кариери в отрасъла. Връхната му точка са Световните Финали, когато след демонстрация на изключителни умения и чар, се обявява барманът на годината. WORLD CLASS™ е символ на световната коктейлна култура и еквивалент за топ качество сред бармани и ценители, като специфичното е, че за приготвянето на коктейлите в него се използват единствено супер премиум алкохолни брандове от портфолиото на Diageo (уискитата Johnnie Walker Gold Label Reserve и Johnnie Walker Blue Label заедно с малцовия The Singleton и американския Bulleit, водките Cîroc и Ketel One, джин Tanqueray 10, ром Zacapa, текила Don Julio и др.).

Тази година за 6-ти пореден път най-добрите бармани в света ще се изправят един срещу друг. За тях това не е просто състезание, а повратен момент в професионалното им развитие. Те трябва да преодолеят границите на своите възможности и способности, като нямат право на грешка. За да достигнат световно ниво, барманите трябва да са изключително креативни и да притежават перфектна техника, като от огромно значение са също и изборът на алкохол, вкусът и ароматът на микса и особено самата презентация.

За първи път и България ще участва в най-престижния конкурс за бармани в света. Националният ни шампион ще бъде избран чрез състезание от 3 етапа. Началото на надпреварата ще бъде поставено с подобаващо откриващо парти на 1-ви декември, където специален гост ще бъде Давид Риос – World Class барман на годината за 2013 г. Краят и националните финали са през юни догодина. Трите предизвикателства, които ще се проведат съответно през декември, февруари и април ще запознаят участниците с три различни теми свързани с барманстовото. След всяко предизвикателство участниците ще публикуват свои авторски коктейли на българския уебсайт на конкурса. Най-добрите ще вземат участие във финалната битка, а там регламентът е “Победителят взима всичко”. На този етап организаторите няма да издават повече подробности свързани с финала, но едно е ясно – журито също ще бъде от световна класа. Най-добрите у нас ще имат честта да се срещнат и да бъдат оценявани от доказани световни експерти в бранша, а победителят ще замине за Кейптаун, където ще трябва да покаже качествата си пред световни гурута като Дейл Дегроф, Салваторе Калабрезе, Гари Рийган и др. Нещо повече – там той ще представи България на световните финали, което само по себе си е постижение от световна класа.